Roman View

Barn Conversion

Its all in the detail

Roman View was a dilapidated barn dating back to the 1500's. Its original construction was for the storage of hay, and its many features in design are unique to that type of use. It has high arch entrances to allow the passing through of a fully loaded horse cart through to a smaller exit once unloaded. 

Its beam construction shows the battle scars of the ships the wood was reclaimed from, adding further heritage and history to the property.

We had to fully renovate this building to a 21st century family home holiday let. It needed to have all of the latest technologies whilst proudly showing off the features that makes this type of barn unique.

We completed the project in 6 months and the finished spec is as follows:

  • Travertine flooring throughout ground floor 

  • Handmade kitchen

  • Dordogne oak doors

  • Wet room drench showers

  • 5 km of cabling to supply the audio visual automation systems to all bedrooms and living spaces

  • Hand painted wooden windows

  • Hand made oak staircase

  • Hand prepared oak vaulted ceiling beams and supports (Each meter of beam takes 45 minutes to renovate)

  • Bespoke landscape scheme to compliment the properties shape

Roman View 42

Great use of space

Roman View 37

Handmade Oak Staircase

Roman View 54

Preservation of the Uniquely "Barn" features

Roman View 53

Luxury and space

Roman View 50

Hand Polished Beams

Roman View 19

Starlight room Lighting

Roman View 32

Exquisite wood furniture detail

 Apex Construction & Developments

Apex House, Kelsall Road, Tarvin, Cheshire. CH3 8NR 

© 2019 by Apex Construction & Developments

  • Facebook - White Circle
  • LinkedIn - White Circle